Psihoterapie copii

Cum beneficiază copiii de psihoterapie?

Psihoterapia copilului caută să răspundă nevoilor caracteristice etapei de dezvoltare psihologică în care se află acesta. Terapia copilului se construiește pe limbajul jocului liber, ce se desfășoară într-un spațiu ocrotit, bazat pe înțelegere și acceptare. Menținând o atitudine deschisă, plină de curiozitate, ne vom exprima creativ pentru a înțelege și depăși provocările vieții.

Copiii folosesc jocul și comunicarea cu adulții pentru a retrăi situații dificile sau confuze alături de o persoană care să îi poată înțelege și să îi ajute să navigheze un univers încă necunoscut. Prin reflectarea de către un adult empatic, dispus să îi asculte, copiii își pot integra și înțelege mai bine trăirile.

Cadrul terapeutic creează un spațiu sigur și protejat, bazat pe încredere în care copilul se poate simți în siguranță să se exprime și să își descopere propriile răspunsuri. Terapia dă cele mai bune rezultate atunci când terapeutul reușește să coboare în lumea copilului, să îi înțeleagă dificultățile și să le trateze cu aceeași seriozitate cu care le trăiește cel mic.

Cum decurge o ședință de psihoterapie cu copii?

Vom folosi colecția bogată de jucării pentru a da formă trăirilor noastre dificile, precum frici, furie, nesiguranță, confuzie, dificultăți de concentrare și altele. Copilul va avea la dispoziție jucăriile și lădița cu nisip în care își va putea reprezenta trăirile confuze sau copleșitoare. De asemenea, vom putea picta, desena, modela, citi și inventa povești și jocuri.

“Copilul este educat de ceea ce este adultul, nu de ceea ce zice adultul.”

― Carl Gustav Jung

Probleme frecvente cu care se confruntă copiii

Teama că nu se vor ridica la așteptările părinților
Furie necontrolată
Teama că sunt prea diferiți de restul lumii
Teama de necunoscut și de pericol
Teama că părinții o să pățească ceva rău
Ticuri și comportamente repetitive
Dificultăți de concentrare
Dificultăți de relaționare cu alți copii sau cu adulții
Griji față de propria aparență fizică

Contact

Nu ezita să mă apelezi sau să-mi trimiți un mesaj dacă ai întrebări sau vrei să faci o programare pentru o primă ședință de psihoterapie. 

Telefon sau WhatsApp

0722.746.976

Email

rp.alexandru@yahoo.com

Adresă cabinet

Strada Baicului nr. 1, București

Program de lucru

Luni - Marți: 10:00 - 21:30
Miercuri: 10:00 - 14:00
Joi - Vineri: 10:00 - 21:30
Sâmbătă: 10:00 - 14:00