Psihoterapie individuală adulți

Cum funcționează psihoterapia?

 Așa cum alimentele cu care ne hrănim ne afectează corpul, la fel și gândurile și emoțiile noastre ne influențează întreaga viață. Atunci când descoperim cauzele emoțiilor noastre dificile, ne dăm seama ce ne lipsește și putem începe să ne oferim “vitaminele pentru suflet” de care avem nevoie.

Experiențele timpurii și traumele suferite își lasă amprenta și pot avea efecte îndelungate asupra vieții noastre. Cu toții cărăm după noi un bagaj care devine adesea copleșitor. În cadrul protejat al cabinetului psihologic, conectăm încetul cu încetul bucăți din puzzle-ul nostru interior, făcându-ne treptat ordine în minte și suflet. Atunci când avem curajul să punem în cuvinte trăiri pe care poate nu le-a mai auzit nimeni niciodată, le oferim formă și le facem mai ușor de procesat.

Psihoterapia ne ajută să fim mai prezenți în propria viață. Este o ocazie de a ne descoperi propriul sens în lume, dincolo de așteptările celorlalți.

Hai să învățăm cum să ne fim prieteni mai buni nouă înșine!

Psihoterapia ca descoperire de sine

Înțelegerea poveștii vieții noastre este primul pas către schimbare. Confuzi și prinși într-un amestec de emoții și gânduri contradictorii fără sens, ajungem la psihoterapeut căutând o rețetă prin care stările și comportamentele noastre neplăcute să dispară. Însă aceste manifestări sâcâitoare încearcă de cele mai multe ori să ne atragă atenția și să ne învețe ceva nou. Scopul lor este să ne facă mai conștienți de viața noastră interioară și de efectele pe care experiențele trecute și prezente le au asupra sănătății noastre mintale. Din acest punct de vedere, dificultățile noastre sunt o oportunitate de creștere, schimbare și evoluție personală. Ele ne conduc spre descoperirea poveștii noastre, intime și unice. Astfel, învățăm cum să trăim în mai multă armonie cu noi înșine.

“Tot ce este omenesc merită grăit, și orice este grăit poate fi îndurat. Atunci când reușim să vorbim despre emoțiile noastre, ele nu ne mai copleșesc, iar neliniștea și frica își pierd puterea asupra noastră. Oamenii cu care împărtășim aceste conversații importante ne reamintesc că nu suntem singuri.”

― Fred Rogers

Câteva lucruri pe care le poți descoperi în terapie

Că nu trebuie să le faci singur pe toate – poți cere ajutor
Că poți crea și menține relații sănătoase cu alți oameni
Că nu ești responsabil/ă pentru fericirea celorlalți
Că ai dreptul să spui “nu”
Că emoțiile și gândurile tale negative te pot învăța lecții valoroase
Că ai dreptul să fii tu însuți/însăți indiferent de ce zic ceilalți
Că e important să răspunzi nevoilor tale
Că nu trebuie să ai tu toate răspunsurile
Că o poți lua de la capăt
Că te poți împăca cu trecutul

Contact

Nu ezita să mă apelezi sau să-mi trimiți un mesaj dacă ai întrebări sau vrei să faci o programare pentru o primă ședință de psihoterapie. 

Telefon sau WhatsApp

0722.746.976

Email

rp.alexandru@yahoo.com

Adresă cabinet

Strada Baicului nr. 1, București

Program de lucru

Luni - Marți: 10:00 - 21:30
Miercuri: 10:00 - 14:00
Joi - Vineri: 10:00 - 21:30
Sâmbătă: 10:00 - 14:00