Despre mine

Alexandru Pop, psihoterapeut

Sunt psihoterapeut de formare analitică (jungiană), membru al Asociației Române de Psihologie Analitică (ARPA), și acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Din anul 2020 am devenit candidat (router) în cadrul Asociației Internaționale de Psihologie Analitică (IAAP).

Am trecut prin propriul proces psihoterapeutic început cu aproape 10 ani în urmă, deci înțeleg ce înseamnă să fii față în față cu un psihoterapeut. Consider că pentru a putea fi cât mai bine alături de cei ce au nevoie de ajutor trebuie să pășești la rândul tău pe calea descoperirii de sine, să lucrezi cu propriile emoții și să îți înțelegi trecutul. Sunt adeptul expresiei populare “omul cât trăiește învață”. De aceea, studiez și explorez în continuare bogăția sufletului uman pentru a putea fi cât mai bine alături de cei ce îmi solicită ajutorul.

Îmi plac basmele, poveștile și mitologia. Consider că înțelepciunea împărtășită de aceste forme culturale ne poate oferi o imagine mai cuprinzătoare asupra problemelor cu care ne confruntăm, oferind indicii și soluții pentru propria viață. Avem de învățat atât din propriul trecut, cât și din trecutul nostru cultural.

Viziunea mea

Conflictele noastre interioare sunt în primul rând o șansă, chiar dacă de multe ori ne este greu să le privim astfel. Ele reprezintă potențialul schimbării și al transformării. Ocazia de a fi mai mult noi înșine, și mai puțin ce vor ceilalți să fim. Dar dacă în loc să fugi de dificultățile tale ai încerca să înțelegi ce îți comunică ele? Poate ai ajuns într-un punct în care ceea ce te ajuta înainte nu te mai ajută în prezent. Te invit să pornim împreună într-o călătorie de-a lungul căreia vei desluși ce încearcă să te învețe psihicul tău. De asemenea, vom afla cum poți să răspunzi adecvat cerințelor tale interioare, pentru a trăi mai armonios, mai autentic și mai conștient.

Cum te ajută psihoterapia?

Cu toții avem nevoie de o viață cu sens. Psihoterapia te poate ajuta să-ți găsești propriul sens, care se află dincolo de concepțiile învățate sau preluate din copilărie sau de la apropiați. De-a lungul procesului psihoterapeutic vei avea șansa să devii mai conștient de nevoile tale, de a te critica mai puțin și a fi mai înțelegător cu stările prin care treci. Îți vei dezvolta încrederea în tine și vei reuși să apelezi cu mai multă ușurință la propriile resurse. Tot terapia te poate ajuta să te raportezi mai sănătos la momentele dificile din viața ta (deces, divorț, despărțire, eșecuri personale și profesionale). Îți poți îmbunătăți relațiile cu ceilalți, poți descoperi pasiuni noi și o stare de prezență și satisfacție cu propria viață.

În cadrul unei ședințe de psihoterapie analitică (jungiană) te poți aștepta să lucrezi verbal, cu vise, cu basme și mituri, prin Sandplay (jocul cu nisip), sau folosind alte forme de exprimare creativă. Vom descoperi împreună ce ți se potrivește cel mai bine.

De prin cabinet